Tuesday, November 20, 2012

Чек ин....20.11.2012

-Еј....Шо прајш поручек? Ништо-викам, веројатно ќе дремам дома или ќе читам нешто. З'ш?
-Ам ај да ојме на кафе, досадно е дома...Не можам да доседам. Таман ќе се видиме и ќе си напрајме мабет ко луѓе. -Убо, ама да не се заседвиме многу, не можам да лижам едно кафе два сати, а за второ не ми се давет пари. Кон пет мојт? -Важит, ќе те чекам кј Јувена, ќе дојт и *****. Важит, се пулиме после.
(Пред Јувена, веќе е пет и петнаесет; да го е***, денес не вредит да си точен, сите располагет со твоето време) - Не, друг пат да знам ко ќе се договориме во пет, јас ќе дојдам пет и пол. -Абе извини,ја чекав нејзе з'то касниме; ајде важно сме сега овде, кј ќе ојме. Кј шо сакате. Аквариус ? 
Само шо седнавме и почнавме да си ги грејме рацете на топлите финџали, глеам ***** го вадит мобилниот. И нормално знам шо ќе прајт - ***** е во Аквариус со мене и со неа ! Тинг! Чек ин! 
Стварно, ова чек ин е многу опасна работа. Ко ќе размислам поубо, ако некој кој имат разбојнички предиспозиции ти водит рачун ко ќе се чекираш секаде, комотно мојт да ти дојт дома и да ти кренит се и никој немат да го разберит. 
На пример, ко ќе се логирате на вашиот профил на фб мојте да видите дека : многу од вашите пријатели се чекирет во некој од кафичиве ( некој појќе пати дневно, дури и ако одет кј некоја другарка дома, карикирам - Еми е со Нана и си пиет кафенце кј Мими, Тинг, Чек ин), ќе прочитате некој статус шо исто ја кажвит моменталната положба на членовите на семејството, или на самиот тој: Сама дома; Семејна вечера во Леонардо; Кафенце со Тина; или она што моментално го правите: јадам, спијам, мочам.....Пффффф.....е то ти се викат приватен живот. 
Ако некој, како шо кажав погоре ги пратит вашите чек ин места, ги научит вашите навики  (вервите за то не требит многу, доволно е да разгледаш нечиј профил за да научиш се за него), пак и ако имате она означено кј живејте на мапана, вие навистина сте лесен плен за лоповине. Ќе си дојт комотно, ќе си влезит (вие тогаш ќе си пиете кафенце со Нана и Ели, а вашиве ќе се на роденден), ќе ви кренит се, а вие ко ќе дојте чудете се шо ве нашло.
Стварно сметам дека на никој не му е гајле кј сте во моментот, дали спијате, јајте, или се карате со некој. Па пред да на прајте Тинг и Чек ин, размислите. А со ова воедно ги предупредвам мојте другарки, ко ќе ојме на кафе, не морат да ме тагирате дека сум била со вас, мојт некој сум го излажала дека не излегвам. Тинг! Чек ин !

No comments:

Post a Comment